Salade van Blauwe Schimmelkaas tijdens MKB dagen Sligro.
Tijdens deze dagen was dit een veel geproefde salade, hier het recept. Veel plezier.
Ingrediënten:
- 2 stuks. peer geschild.
- 2 bietjes voorgekookt.
- 4 flinke champignons.
- 200 gram sla.
- 2 stuks ijspegels.
- 3 radijs
- 20 gram rookspek in blokjes.
- 50 gram oud brood.
- 20 gram ger. amandelen .
- 10 gram mosterd.
- 10 gram honing.
- 5 dl. olijfolie.
- peper en zout naar smaak
- 30 gram boter.
- 100 gram blauwe schimmelkaas.
Bereidingswijze.
Snij de radijs, ijspegels, geschilde peren, rode biet in kleine stukjes en was de sla.
Snij de champignons in vieren en het oude brood in kleine vierkantjes, hak de amandelen.
De gerookte spekjes ligt aanbakken, voeg het brood boter en de champignons erbij. Bak dit mooi goudbruin, voeg daarna de amandelen toe en stort het geheel op een doek.
Voeg de olie samen met de honing, mosterd en peper en zout in een afsluitbaar potje, deksel erop en schudden maar tot er een binding ontstaat.
Leg de Sla in een bak, Voeg de radijs, peer, ijspegel, en rode biet erbij. Drapeer met de dressing en roer dit rustig om en om.
Verdeel dit over 4 bordjes, strooi de gebrokkelde schimmelkaas erover, en daarna het mengsel van brood, spekjes en champignons. klaar.
©Leo Ouweneel