Runder Tartaar 2.0

Ik leerde vroeger al een menu moet een compositie zijn van kleur en smaak opgebouwd uit verschillende onderdelen zoals de de vijfde symfonie van Beethoven Ta, Ta, Taar. Ta,Ta,Taar. hier komt het arrangement van Evert

Ingrediënten voor 4 personen.                      gerechtrundertatrtaar

  • 220 gr. runder biefstuk.
  • 1 thl. mosterd
  • 1 thl. tabasco
  • 2 stuks tomaatjes e.v.t. ontveld.
  • 1 rode ui.
  • 1 komkommer
  • 1 klein bakje doperwten Cress
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eidooier
  • 5 gr. kappertjes
  • Zou en peper uit de molen.

Bereidingswijze.

Hak de biefstuk middelfijn.

Maak de ui schoon, verwijder de buitenste ringen tot je een klein kern overhoud en bewaar dit. Hak de buitenste uien ringen en de kappertjes fijn en voeg dit samen met de gehakte biefstuk, voeg tabasco, olie, mosterden en de eidooier toe. Breng op smaak met peper en zouten meng dit goed door elkaar.

Leg een steker (je mag zelf uitzoeken welke) op een mooi bordje en doe daar wat tartaar in. druk dit aan b.v. met een citroenstampertje. Haal de steker weg en garneer het af met de tomaat, komkommer en Cress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *